Konijnen weetjes

Een heel mooi raskonijntje

We hebben tien leuke en handige konijnen weetjes voor je op een rij gezet. We hebben deze lijst met konijnen weetjes gemaakt omdat ze zowel leuk als leerzaam zijn. Veel lees- en kijkplezier!

10 handige en leuke konijnen weetjes

  1.  Konijnen hebben 2 soorten keutels. Droge dag keutels en kleffe nacht keutels. Die laatste eten konijnen zelf weer op, omdat hier belangrijke voedingsstoffen in zitten!
  2. Het volgende konijnen weetje zal goed van pas komen voor mensen bij wie hun konijn binnen woont: Konijntjes zijn goed zindelijk te krijgen! Konijnen zijn van zichzelf al erg schoon en ook slim. Daarom lukt het vaak om een konijn zindelijk te krijgen.
  3. Konijnen hoeven ook niet in bad. Ze wassen zichzelf meerdere keren op een dag. Een konijn hoeft geen shampoo te gebruiken (dit is erg slecht voor konijnen!). Een konijn likt zijn vacht zelf helemaal schoon.
  4. Konijnen kunnen niet braken. Ook zijn de darmen van konijnen erg kwetsbaar. Een konijn mag niet zomaar alles eten. Let daarom goed op wat zij wel en niet mogen eten.
  5. Konijnen vinden het erg leuk vinden om te spelen. Let wel op welk speelgoed je jouw konijn geeft. Een lege wc of keuken rol, een knuffeltje of een stuk wilgenhout zijn geschikte speeltjes.
  6. Het gebit van een konijn groeit zijn hele leven door. Voeding is erg belangrijk bij het in goede staat houden van het gebit van jouw konijn. Als de tanden niet goed afslijten kan dit erg pijnlijk zijn voor je konijntje en het kan zelfs dodelijk zijn.
  7. konijnen zijn het liefst samen met een soortgenootje. Een mannetje samen met een vrouwtje is vaak de beste combinatie.
  8. Een konijn en een cavia samen is vaak geen goede combinatie. Konijnen en cavia’s communiceren net even anders waardoor een soortgenootje gewoon een betere optie is.
  9. Mama konijn krijgt per nestje meestal tussen de 4 en 6 jonkies. Een baby konijn heet ook wel lamprei.
  10. In het wild leven konijnen in hollen. Zo’n konijnen hol heeft 2 of meer uitgangen. Zodra er bij 1 uitgang gevaar dreigt, kunnen ze er via een andere uitgang weer veilig vandoor.

Bekijk onze video met 10 leuke en handige konijnen weetjes

 

Dit waren de tien konijnen weetjes. We hopen dat je deze weetjes leuk vond en dat je er iets van hebt geleerd! Er valt nog veel meer te leren over konijnen. Weet jij bijvoorbeeld al wat konijnen wel en niet mogen eten?

Jouw mening over konijnen weetjes

Vond je dit artikel nou erg leuk? Laat het ons dan even weten via een reactie! Er zijn namelijk nog veel meer leuke en handige konijnen weetjes en wie weet maken wij dan wel een tweede lijst met konijnen weetjes!

4 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.