Top 10 bekendste konijnen

Hopla op nummer 10 in de top 10 bekendste konijnen

Konijnen in het dagelijks leven en bekende konijnen

In het dagelijks leven zul je ongetwijfeld wel eens een konijn tegen komen. Je kan een konijn hebben als huisdier of misschien heb je wel eens een wild konijn in het bos gezien. Maar ook in de entertainment wereld kom je veel konijnen tegen. In dit artikel hebben we de 10 bekendste konijnen voor je op een rijtje gezet. Wij durven te wedden dat jij minstens een konijn van deze top 10 kent. Ben je er klaar voor? Daar komen ze!

#10 Hopla

top 10 bekendste konijnen
Een populaire kinderanimatie serie. Het 3D konijntje, Hopla, beleeft allerlei avonturen met zijn vriendjes. Hopla is in 1999 verzonnen door Bert Smets. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 2000 op Ketnet. Later werd Hopla in maar liefst 31 landen uitgezonden! Een aflevering duurt 5 minuten en er wordt niet in gesproken.

#9 Quicky

top 10 bekendste konijnen
Quicky is het gezicht van de producten van Nesquik (Je weet wel, van die chocolade melk). Maar dit konijn vind je niet alleen op de verpakking van Nesquick. Er zijn namelijk ook een aantal stripboeken gemaakt over Quicky. Ook kun je een computerspel spelen met Quicky in de hoofdrol!

#8 Pieter Konijn

Top 10 bekendste konijnen
Beatrix Potter schreef een aantal kinderboeken. De reeks verhalen over Pieter Konijn waren erg populair. Er zijn tegenwoordig dan ook veel producten te koop waar je Pieter Konijn op terug ziet (kinderartikelen, kaftpapier etc.) Ook zijn er animatiefilmpjes over Pieter Konijn gemaakt.

#7 Meneer Konijn

Top 10 bekendste konijnen
Meneer Konijn is een van de karakters uit Winnie the Pooh. Meneer konijn is goed bevriend met Winnie maar omdat Winnie regelmatig voor trammelant zorgt, is Meneer Konijn regelmatig een beetje knorrig.

#6 Het witte konijn

Top 10 bekendste konijnen
Dit konijn heeft altijd haast. Je kent hem van Alice in wonderland.
Het witte konijn is degene die Alice via een konijnenhol naar wonderland brengt. Zonder wit konijn, geen Alice in wonderland dus!

#5 Duracell konijn

Top 10 bekendste konijnen

Het duracell konijn mag ook niet in deze top 10 bekendste konijnen ontbreken. Dit konijn is in het leven geroepen door duracell. In de reclames is te zien hoe dit kleine roze konijn beter presteert door het gebruik van duracell batterijen.

#4 Roger Rabbit

Top 10 bekendste konijnen
Roger Rabbit is een belangrijke karakter in de film ‘who framed Roger Rabbit’. In deze film lopen de gewone wereld en getekende figuren door elkaar. Roger Rabbit is een tekenfilmfiguur en hij roept de hulp in van een detective die wel van vlees en bloed is.

#3 Nijntje Pluis

Top 10 bekendste konijnen
Nijntje is de hoofdpersoon in de kinderboekenreeks over een klein wit konijntje. Dick Bruna heeft de verhalen geschreven en geïllustreerd. Er is tegenwoordig ook een animatieserie van Nijntje op tv. Ook zijn er maar liefst vier musicals over Nijntje uitgebracht.

#2 Stampertje

Top 10 bekendste konijnen
“Als je niks aardigs kan zeggen, zeg dan niks”. Dat is een bekende uitspraak van Stampertje. Je kent dit ondeugende konijn natuurlijk uit de Disney film ‘Bambi’. Dit leuke konijntje stampt in de film vaak met zijn pootje. Vandaar dus ook de naam Stampertje!

#1 Bugs Bunny

Top 10 bekendste konijnen
Op nummer 1 in deze top 10 bekendste konijnen staat natuurlijk Bugs Bunny. Bugs Bunny is een tekenfilmfiguur uit de tekenfilmseries Looney Tunes en Merrie Melodies. Je kent vast zijn bekende uitspraak “what’s up doc?” wel. Door zijn enorme populariteit werd hij uiteindelijk de mascotte van Warner Brothers.

 

 Bekijk onze video van de top10 bekendste konijnen:

Zo, dat waren ze alle tien. We hopen dat je dit een leuk artikel vond en met veel plezier hebt gelezen. Hoeveel van deze top 10 bekende konijnen kende jij al? Zijn er nog andere bekende konijnen die je kent? Laat het ons weten in een reactie!

Ook leuk om te lezen: de top 5 populairste konijnen namen! Ken jij ze allemaal?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie